De klassieke BSO die min of meer los van de school staat, is aan het einde van zijn levenscyclus, volgens Ciske. Steeds meer succesvolle voorbeelden zijn er waar school en kinderopvang zijn geintegreerd, het project van de Dr Bosschool is er een van:

- Eén team met professionals die denken en handelen vanuit een gedeelde pedagogische visie en die samen zorg dragen voor de invulling van de dag van het kind; het curriculum,. Er zit balans in de dag van het kind dankzij goede afstemming binnen het team. Er zit ook meer balans in de dag van de professionals. Minder werkdruk, geen paniek als er iemand uitvalt.

 

De komende jaren zal het onderwijscurriculum ook steeds meer nadruk gaan leggen om kinderen ook te voeden met cultuuronderwijs.


- Het complete team heeft alle benodigde talenten en kwalificaties in huis om het kind te laten leren, spelen en ontspannen. Naast docenten die de kinderen leren lezen en schrijven, zijn er professionals die kinderen structureel muzieklessen aanbieden, in aanraking laten komen met kunst, creatief bezig zijn etc. 

VISIE REGELFEE

Ciske Abe Pablo WEB (51 van 64).jpg
Een paar reacties op Ciske's werk:  

"Creatief denken is Ciske's natuurlijke habitat. Dat werkt inspirerend en en leidt in combinatie met haar praktische aanpak en persoonlijke drive tot verrassende resultaten zoals optimaal dubbelgebruik door de keuze voor schakelmeubilair bij de inrichting van school en bso. (...) Ciske kan dan goed luisteren en delegeren zonder daarbij háár stip op de horizon los te laten of uit het oog te verliezen. Dát maakt het steeds opnieuw constructief om met Ciske en al haar Regelfee-collega's samen te werken."

drs. Gerard Steffanie - interim manager en adviseur bedrijfsvoering

"De Dr. Bosschool werkt al jaren naar grote tevredenheid met Ciske samen. De sterke kracht van Ciske is dat ze een project op een prettige manier vlot trekt, buiten de gewaande paden durft te denken en haar expertise en ervaring met het organiseren van activiteiten hierbij tot volle bloei laat komen. Daarnaast is ze een heerlijke sparringpartner gebleken voor onze school.  Samen zijn we op weg gegaan naar onze nieuwe locatie aan de Nolenslaan en kunnen we nu trots genieten van het prachtige gebouw met al zijn mogelijkheden."

 Myra Klein Jager - directeur Dr. Bosschool